Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bentley Luxury Concept
Bentley Luxury Concept
Bentley Luxury Concept
Bentley Luxury Concept

Bentley Luxury Concept – böljande drömmar

Om man gillar gamla träbåtars charm, klassiska lyxbilars linjer och samtidigt är en riktigt vass illustratör, ja då ska man så klart rita en Bentley Luxury Concept. Bäst av allt – den är ”made in Sweden”!

För exakt två månader sedan kunde vi visa er besökare läckra illustrationer på vad som skulle kunna vara nästa generation Toyota Supra. De uppskattade formerna var signerade svenske 3D-spelgrafikern Andreas Fougner.

Nu har Andreas återigen låtit rithanden tala och denna gång är det mycket mer lyx och flärd som gäller. Andreas har nämligen ritat en bil som skulle kunna vara Bentleys flaggskepp och som skulle få Rolls-Royce gröna av avund.

Luxury Concept, som bilen på illustrationerna döpts till, har fått sina böljande former efter inspiration från träbåtar och gamla klassiska bilar. Som pricken över i har Andreas krönt den med Bentleys vackra bevingade B.

Att det är en Bentley är omisskännligt. Titta på nosen och man ser att många former och linjer är hämtade från dagens Bentley-modeller. Även baken har tydlig Bentley-karaktär.

En väldigt dyr och ovanlig men också tjusig bil från förr, nämligen 1930-talet, som övertecknad direkt kom att tänka på när bilderna på Luxury Concept poppade upp på datorskärmen är Bugatti 57SC Atlantic (bilden till höger). Andreas Fougner gillar liknelsen då 57SC Atlantic också är något som tilltalar hans kreativa sida.

– Tanken är att bilen ska ha pondus och närvaro när den glider ned längs vägen, säger Andreas till teknikensvarld.se.

Med sina mer än sex meter på längden håller vi med. De tydliga träinslagen späder ytterligare på känslan av lyx och pondus. Andreas säger att träet är en flirt med det skandinaviska arvet inom möbeldesign. Träslaget är så klart björk.

Han låter hälsa att under huven ruvar en maskin som backar upp utsidan mer än väl. En V12-motor med dubbelturbo.

– Motorvalet ligger väl i tiden men en elmotor med massivt vridmoment som kan skapa känslan av att man liksom drivs fram av en allsmäktig hand vore också trevligt. Det är ju något som Bentley själva eftersträvar, säger Andreas.

Vi hoppas att Bentley och framför allt Volkswagen-gruppens ledning ser Andreas skapelse och blir så hänförda att de väljer att sjösätta bilen inom en snar framtid. Drömma kan man ju och ibland blir drömmar verklighet.