Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bentley Mulsanne Hybrid Concept
Bentley Mulsanne Hybrid Concept
Bentley Mulsanne Hybrid Concept
Bentley Mulsanne Hybrid Concept

Bentley Mulsanne visas som snål laddhybrid

Nu börjar de brittiska superlyxbilstillverkarna att vakna till... Bentley ska nämligen visa upp lyxkärran Mulsanne med laddhybriddrivlina på bilsalongen i Peking.

Rolls-Royce sägs arbeta på en laddhybridversion av Ghost. Trots de nedlagda planerna på en elbil i Phantom-klass, som vi dessutom såg i konceptform kallad 102EX.

Nu ser det ut som att Rolls-Royce värsta konkurrent, Bentley, hinner före. I dag berättar de nämligen att de till bilsalongen i Peking tar med sig Mulsanne Hybrid Concept.

Mulsanne är normalt förknippad med den 6,75 liter stora dubbelturboförsedda V8-motorn som ger 512 hästkrafter. Men Mulsanne Hybrid Concept kommer alltså att bjuda på 6,75-litersmotorn i kombination med en eller flera elmotorer som arbetar för att få ner förbrukningen och utsläppen. Hur drivlinan, som är av laddhybridtyp, exakt ser ut berättar Bentley ingenting om i dagsläget, men de nämner att utsläppen sänks med hela 70 procent samtidigt som effekten ökar med 25 procent. Dessutom ska den kunna gå att köra på enbart el i upp till fem mil.

De berättar också att den i nuläget hemliga drivlinan kommer att användas i skarpt läge för första gången 2017, då blir det i den suv som Bentley snart lanserar.

– Mot slutet av årtiondet kommer 90 procent av alla våra bilar att finnas tillgängliga som laddhybrider, säger Bentley-chefen Wolfgang Schreiber.

På bilsalongen i Peking om elva dagar får vi reda på mer. I dagsläget får vi nöja oss med bilderna på märkets första laddhybridbil som du ser nedan.

Läs vår provkörning av lyxiga Bentley Mulsanne eller se provkörningen på film.