Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentley och McLaren på klassisk svensk mark

De klassiska Marmorhallarna i Stockholm utvecklade svensk bilkultur och många familjer köpte sin första bil i den vackra och inspirerande miljön. Nu återupptas biltraditionen när Bentley och McLaren flyttar in i lokalerna.

Ostermans i Marmorhallarna var ett begrepp i Sverige från starten. När bilmärkena i dag fokuserar på upplevelsen kring bilköpet var Ostermans ljusår före när de satte Cadillac, Buick och Chevrolet i en exklusiv miljö redan på 1920-talet. Sortimentet utökades senare med en rad brittiska bilmärken.

Sedan början på 1960-talet har de forna billokalerna dock levt ett undanskymt billiv, bland annat huserade Systembolaget i de anrika lokalerna.

– Marmorhallarna var före sin tid, redan då skapades ett slags upplevelsecentrum kring bilar och därför känns det extra bra för oss att vara på så här klassisk mark, säger Filip Larsson, vd för Autoropa som är generalagenter i Sverige för Bentley, McLaren, Ferrari och Maserati.

Medan de två italienska märkena huserar på Narvavägen i centrala Stockholm ska de två brittiska märkena säljas från Grev Turegatan 5.

– McLaren och Bentley är en perfect match, de representerar två olika biltyper men passar ändå väldigt bra tillsammans, säger Filip Larsson.

I och med flytten till Marmorhallarna flyttas nybilsförsäljningen av Bentley från Autoropas lokaler i Malmö till Stockholm.