Bentley – om fågeln får välja

Bentley Bentayga Falconry by Mulliner är ett specialbygge utöver det vanliga som erbjuder allt för dig och din fågel.

Mulliner har byggt en perfekt bil för dig och din bevingade vän. Bentley Bentayga Falconry by Mulliner är nämligen en skräddarsydd bilmodellen för dig som har rovfåglar som hobby.

I bagageutrymmet på Bentley-kombin finns två lådor där den stora till höger innehåller utrustning som gps, kikare, huvor och handske liksom en konstgräsklädd piedestal för din fågel. Den mindre lådan till vänster är för dig själv och innehåller termosar för förfriskningar. Lådorna står på en aluminiumplatta och kan således lyftas när bilen ska användas till annat.

Specialversionen Falconry by Mulliner gör sig även påmind framtill där ett motiv av en flygande falk syns på instrumentbrädan – ett inlägg som omfattar 430 träbitar från träslag världen över och tar nio dagar att färdigställa. I övrigt märks svart och rött läder invändigt.

Något pris nämns inte på bilen eller utrustningen. Som fingervisning nämns dock att en falk kan kosta uppåt en miljon pund – över 11 miljoner kronor.

Om du tycker att bilar som denna kan flyga och fara och föredrar fyrfota vänner kanske Nissans specialbygge X-Trail 4dogs passar bättre.

Sitter du och ruvar på att slå till på en vanlig Bentayga ska du köpa Teknikens Värld nummer 12/2017, ute i butik på torsdag (24/5). Där ställer vi modellen mot Range Rover Autobiography SDV8.