Bentley EXP 9 F

Bentley ritar redan om sin suv

Förra veckan kunde vi visa Bentleys senaste konceptbil – konceptbilen EXP 9 F. EXP 9 F visade sig ha ett utseende som, milt uttryckt, inte riktigt alla gillade. Detta har gjort att Bentlay redan nu, innan Genèvesalongen ens är över, börjat rita om bilen.

En fullsize-suv från Bentley. Man kan förstå att inte alla faller för idén direkt. Likväl är det en sådan på gång, och i Genève visar det brittiska företaget upp konceptbilen EXP 9 F, som sades vara en försmak.

Nu visade sig inte utseendet på EXP 9 F vara uppskattat av alla, och när vi frågade er läsare i förra veckan så var det många som fällde rätt syrliga kommentarer. Uppenbarligen har nu Bentley tagit åt sig av folkstormen, enligt källor till brittiska tidningen What Car? har man redan tagit bilen tillbaka till ritbordet.

Enligt What Car? ska flera Bentley-tjänstemän sagt att bilens formgivning är "lite hårdhänt", och lovat att tona ner designen tills det att bilen kommer i produktion, vilket förmodligen ligger några år fram i tiden. Bland annat ska "något mindre" stålkastare och "mer traditionella suv-proportioner" vara delar av förändringarna. 

Om det gör bilen vackrare? Tja, den som lever får se.