Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bentley Mulsanne Cabriolet
Bentley Mulsanne Cabriolet
Bentley Mulsanne Cabriolet
Bentley Mulsanne Cabriolet

Bentley ska inte bygga Mulsanne Cabriolet

I fjol berättade Bentley att de skulle bygga en cabrioletversion av stora Mulsanne för att konkurrera med Rolls-Royce Drophead Coupé. Nu ger de motsatt besked.

Det finns inte tillräckligt kundunderlag för den och därför kommer Bentley inte att bygga någon cabrioletversion av Mulsanne. Det har Bentleys vd Wolfgang Schreiber avslöjat i samtal med Car and Driver. Bentley tror att Mulsanne Cabriolet skulle gå väldigt bra i USA och delar av Europa men man bedömer ändå att efterfrågan inte är tillräckligt stor för att modellen ska löna sig.

Bentley sålde 1 169 Mulsanne under 2012 och en cabrioletmodell beräknas inte nå upp till mer än ett par hundra bilar per år, vilket inte är på långa vägar tillräckligt. En bidragande anledning till beslutet är förmodligen att Bentley har fullt upp med utvecklingen av sin första suvmodell.

Medan vi vanliga dödliga bara fick se Mulsanne Cabriolet i skissform sägs det att Bentley färdigställde en konceptbil som visades upp för en köpstark grädda på Pebble Beach Concours d’Elegance i fjol. Här på redaktionen såg vi fram emot en framtida superduell mellan bilvärldens två största familjecabbar Rolls-Royce Drophead Coupé och Bentley Mulsanne Cabriolet men den ser alltså inte ut att bli av.