Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bentley Flying Spur MullinerBentley Flying Spur MullinerBentley Flying Spur Mulliner
Bentley Flying Spur Mulliner Foto: Bentley

Bentley visar nya Flying Spur Mulliner

Nu är det senaste tillskottet i Bentleys Mulliner Collection-portfölj här när Flying Spur blir det tredje medlemmen att handbyggas av Mulliner-avdelningen. Bilen kan antingen beställas som laddhybrid eller som traditionell bensinare med antingen en V8:a eller W12:a under huven.

Bentley lanserade tidigare i somras nya laddhybriden Flying Spur med ny drivlina och en sammanlagd effekt på 544 hästkrafter (400 kW). Nu är det dags för modellen att få den berömda Mulliner-behandlingen och därmed bli den första elektrifierade bilen i Mulliner-familjen. Enligt Bentley själva blir det den lyxigaste Flying Spur som någonsin tillverkats.

Flying Spur tog över som märkets flaggskepp efter att Mulsanne togs ur produktion och den nya Mulliner-pimpade versionen är tänkt att bli kronjuvelen i samlingen. Varje bil kommer att handbyggas på den historiska Mulliner-avdelningen i Crewe, England och blir det tredje syskonet i familjen som hittills bestått av Continental GT och Continental GT Convertible.

Detaljbilder Bentley Flying Spur MullinerDetaljbilder Bentley Flying Spur MullinerDetaljbilder Bentley Flying Spur Mulliner
1 AV 4
Foto: Bentley
2 AV 4
Foto: Bentley
3 AV 4
Foto: Bentley
4 AV 4
Detaljbilder Bentley Flying Spur Mulliner
Foto: Bentley

Modellen kommer finnas tillgänglig som laddhybrid där en bensindriven V6-motor får sällskap av en elmotor på 136 hästkrafter, 100 kW. Dessutom kommer kunder kunna få sin Flying Spur Mulliner med enbart förbränningsmotor. Då väljer man mellan en dubbelturboladdad V8:a på 4.0-liter och en dubbelturboladdad W12:a på 6.0-liter.

Noll till 100 km/h gör bilen på 4,3 sekunder som laddhybrid, på 4,1 sekunder med V8:an och på endast 3,8 sekunder med W12:an. Toppfarten är ”begränsad” till 285 km/h med laddhybriden, 318 km/h med V8:an och 333 km/h med W12:an. Som Mulliner-namnet alluderar kommer modellen med en hel del extra utsmyckning.

Detaljbilder Bentley Flying Spur MullinerDetaljbilder Bentley Flying Spur MullinerDetaljbilder Bentley Flying Spur Mulliner
1 AV 3
Detaljbilder Bentley Flying Spur Mulliner
Foto: Bentley
2 AV 3
Foto: Bentley
3 AV 3
Foto: Bentley

Detaljer som exklusiva 22-tumsfälgar, ”dubbeldiamant” frontgrill och handgjorda Mulliner-loggor kommer med bilen. Invändigt kan köpare välja mellan åtta olika skräddarsydda inredningar med tre olika färgkombinationer. Den påkostade brodyren som Bentley kallar för ”diamant-i-diamant”-vaddering är standard och tog 18 månader att utveckla.

Annat som är standard är en Mulliner-klocka i borstat silver, ny Mulliner-grafik till LED-ljusen, roterande display, rattvärme, sportpedaler och panoramaglastak. Unika elstyrda picknickbord kan plockas fram med en enkel knapptryckning och de läderomfamnade nycklarna till bilen levereras i en handgjord låda som matchar vald inredning.

Något pris eller förväntat leveransdatum för Bentley Flying Spur Mulliner har inte avslöjats än, men kan tänkas komma inom kort då bilen gör galapremiär under Monterey Car Week i Kalifornien.