Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bentley EXP 9 FBentley EXP 9 FBentley EXP 9 F
Bentley EXP 9 F

Bentleys monstersuv närmar sig produktion

Vare sig de många kritikerna vill eller inte ser det ut som att Bentley är på väg att bygga en suv. Det omdiskuterade suvkonceptet EXP 9 F är mycket nära att få grönt ljus från ledningen.

Ryktena om en kommande suvmodell från Bentley har varit många och pekat åt olika håll men nu verkar det som att ett slutgiltigt beslut är nära. Bentleys vd Wolfgang Schreiber säger till Automotive News Europe att ledningen ska fatta beslut om serieproduktion mycket snart.

 Konceptbilen EXP 9 F väckte en hel del uppseende med sin design när den visades i Genève i fjol och till vad vi förmodar är mångas glädje kommer produktionsbilen inte att se ut så. Till Automotive News Europe säger Schreiber att man kommer att känna igen suven som en Bentley och ingenting annat. Undertill kommer det dock inte att vara lika mycket Bentley då plattformen blir densamma som finns under Audi Q7, Porsche Cayenne och Volkswagen Touareg. Under motorhuven kommer det att sitta en V8 och möjligtvis ett W12-alternativ, enligt Schreiber. När det gäller modellbeteckning har det tidigare pratats om namnet Falcon och hittills har vi inte hört några andra bud.

 På tal om andra framtida modeller nämner Schreiber att nästa generation Continental GT, GTC och Flying Spur kommer att använda sig antingen av Audis framhjulsdrivna plattform eller Porsches bakhjulsdrivna motsvarighet när de kommer om cirka fem år.