Biffig Lamborghini Urus med 840 hk

Är din Lamborghini Urus något för timid och långsam? Då har 1016 Industries lösningen för dig. 

Mycket vill ha mer och ingenting tycks vara extremt nog, skåda 1016 Industries omstöpning av den fetaste av de italienska tjurarna. Med rejäla skärmbreddare har bilens bredd ökat med 8,7 centimeter framtill och hela tio centimeter bak. Det gör bilen totalt 212 centimeter bred, utan att ha backspeglarna i åtanke.

I övrigt har 1016 Industries använt sig av samma sorts ”fläckiga” kolfiberkomposit som vi tidigare sett på Lamborghini-bilar som rullat ut från fabriken. Materialet som ska vara billigare och lättare att forma än vanlig kolfiber, återfinns på trösklar, stötfångare och inte minst på bakluckan som fått dubbla vingar.

Även interiört återfinns materialet på lister och kontrasterar mot en i övrigt väldigt röd atmosfär. Paketpriset ligger på 35 000 dollar, cirka 340 000 kronor.

PROVKÖRNING: Så grym är Lamborghini Urus

Det Miami-baserade företaget har inte glömt det som sitter under huven, för den som tycker att de 650 hästkrafterna dubbelturbo-V8:an pumpar ur sig i standardutförande är lite klent erbjuds två motoruppdateringar till 780 respektive 840 hästkrafter.

PROVKÖRNING: Vi kör Urus tvillingsyskon Audi RS Q8