Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bilarna med bäst interiörer 2015 – ingen Volvo i år heller

Än en gång har Ward’s AutoWorld korat de bästa bilinteriörerna och på 2015 års lista hittar vi en salig bladning bilar, men ingen svensk.

Amerikanska Ward’s AutoWorld älskar att spotta ur sig topplistor av olika slag. Om det inte rör sig om vilka motorer i världen som anses vara bäst så rör det sig om vilka bilinteriörer som är de bästa för året – eller något helt annat.

Nu är det listan över 2015 års bästa interiörer som har publicerats och som vi ser nedan är urvalet, ur ett europeiskt perspektiv, något märkligt. Vi hittar till exempel inte nya Volvo XC90 vars interiör har hyllats över alla världens hörn det senaste halvåret. Sist Volvo var med på denna lista var 2011 när S60 slog sig in bland tio i topp.

Nedan ser vi, i bokstavsordning, de tio vinnare som Ward’s plockat fram utifrån 42 nominerade bilinteriörer (XC90 var inte ens med bland de nominerade).

Vilka interiörer som utses till vinnare avgörs via poängsättning inom ett antal olika delområden: material, ergonomi , säkerhet, komfort, värde (valuta för pengarna), passform och ytfinish samt estetik och designharmoni.

Håller du med om att bilarna nedan bjuder på de bästa insidorna för i år?

BMW i3

Chrysler 300C

Ford F-150

GMC Canyon

Honda Fit (Jazz)

Jeep Renegade

Kia Sedona

Mazda 6

Mercedes C-klass

Nissan Murano