Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081029-aston-martin-one77
081029-aston-martin-one77
081029-aston-martin-one77
081029-aston-martin-one77

Bilder på Aston Martin One-77 har läckt ut

Holländarna på 925.nl har kommit över de första avslöjande bilderna på Aston Martins nya monster One-77. Som tur är så har de tänkt på oss andra i och med att de delar med sig av härligheten.

Aston Martins nya, än så länge hemliga, superbil One-77 kan väl ingen ha missat vid det här laget? För de som ändå lyckats med konststycket tar vi en snabbgenomgång av bilen.

Aston Martin One-77 ser kanske vid första anblicken ut som vilken DBS som helst. Formerna är klassiska, om inte något av det snyggaste bilvärlden någonsin skådat, så varför frångå ett sådant framgångsrecept? Men där tar likheterna nästintill slut. One-77 har ett handbyggt chassi i kolfiber och handknackad kaross i aluminium vilket innebär viktbesparing i den högre skolan. Bilen är strikt tvåsitsig, något som också sägs spara vikt. Förhandstipsen snackar om en tjänstevikt på cirka 1,5 ton – väldigt lågt för biltypen. DBS väger till exempel 1,7 ton, även det relativt låga siffror.

Under huven trycker britterna ned en V12-motor av större sort. Med en volym på 7,3 liter levererar monstermaskinen 700 hästkrafter, minst, samt 750 newtonmeter i vridmoment. Imponerande siffror som ska ta bilen från 0-100 km/h på 3,5 sekunder eller lägre. Toppfarten väntas hamna väldigt nära 400 km/h. Kanske ”400-km/h-bilarna” Bugatti Veyron och SSC Ultimate Aero Twin Turbo får se upp i backspegeln i slutet av nästa år, för det är då bilen levereras till de som förbeställt den. Endast 77 bilar ska tillverkas, alla så klart bokade sedan länge. Knappt 13,1 miljoner plus skatter kostar en bil och de som bokat en bil har redan pungat ut med 2,5 miljoner kronor i handpenning.

Exakt när One-77 ska visas upp för allmänheten för första gången är okänt. Många trodde att det skulle ske på bilsalongen i Paris och visst stod bilen där, men den var dold till 99 procent av ett skynke.

Läs mer