Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TTS_Freunde.de

Bilder på Audi TTS facelift har läckt ut

Audi TTS har funnit med ett tag och snart är det dags för en facelift. Troligvis presenteras den officiellt i höst. Men redan nu har bilder på modellen sipprat ut på internet och förändringarna är inte drastiska. 

Den nuvarande modellen av Audi TT har funnits med oss sedan 2014. Det vill säga att det är lagom tid att blåsa lite liv i modellen. Nästa år är det dags för en ny facelift av TTS att äntra scenen och presentationen av den uppdaterade varianten är inte långt bort.

Men redan nu har det läckt ut bilder på nätet på bilens nya utseende. Och det är inte några större förändringar som syns till. Och mycket av det som har förändrats har ”lånats” från värstingmodellen TT RS.

Överlag kommer nya TTS att få ett aggressivare utseende enligt de bilder som publicerats på Instagramkontot tts_freunde.se. Vid en anblick på fronten kan vi se att facelift-modellen har fått större luftintag i nederkant med silverfärgade lister. Dessutom har de längsgående linjerna i den sexkantiga grillen nu ersatts av ett i ovalt mönster - precis som det som återfinns på värstingsyskonet.

Nästa ändring hittar vi på baken. Största förändringen som går att se är att stötfångaren har fått ett luftutsläpp på vardera sida. Tillsammans med att diffusern har fått sig en skönhetsoperation även den så avger facelift-modellen ett aggressivare uttryck även bak.

Enligt uppgift kommer nya TTS facelift att behålla den två liter stora fyrcylindriga motorn inte att bytas ut. Men troligtvis kan den komma att modifieras lite för att höja antalet hästkrafter från dagens 310. Hur det påverkar tiden för 0-100 km/h som nu tar 4,6 sekunder återstår att se.