Bildläcka: Är det här nya Audi A6?

Nya Audi A6 är troligtvis bara en vecka från premiären i Genève. Nu har dock ett antal bilder, som påstår sig visa den färdiga modellen, halkat ut på internet. Vad tror ni, är de riktiga?

Nya modeller avslöjas allt oftare i förtid allt. På ett eller annat sätt lyckas bilder på ej presenterade bilar alltid hitta ut. Denna gång är den drabbade nya Audi A6.

Bilderna dök först upp på ett franskt internetforum och det är än så länge inte bekräftat om det verkligen rör sig om äkta vara. Med andra ord kan vi inte vara absolut säkra på att det verkligen är nya A6, men visst ser det ut som att det skulle kunna stämma.

Utifrån de spionbilder vi sett den senaste tiden stämmer många designdetaljer överens (se bildgallerierna nedan).

Dessutom överenstämmer den gråa bilens registreringsnummer med det som syntes i det teaserklipp Audi publicerade i förra veckan (se nedan).

Nog pratat om det.

På de läckta bilderna kan vi se att nya A6 får en bredare, mer utdragen grill än nuvarande modell. Släktskapet med både A8 och A7 är tydligt, men de främre strålkastarnas design avslöjar A6. Den avsmalnande formen liknar i sådana fall mer de på lillebror A4.

Baktill kan vi se att A6, jämfört med A8, saknar den heldragna ljusrampen. Istället länkar en kromad list ihop bakljusen. A8 har i och för sig också en kromlist baktill, men den följer med underkanten av ljusrampen.

Även A6:ans diffuser ser lite annorlunda ut jämfört med A8 och A7.

Tyvärr visar ingen av bilderna interiören, men som vi skrivit tidigare misstänks A6 insida ärva många drag av storebror A7. Audi A6 sedan tros få premiär nästa vecka i Genève. Angående kombin Avant ryktas det för tillfället om bilsalongen i Paris (oktober).

https://youtu.be/1UHgcQOuBmM