Bildläcka: Lynk & Co 03

En månad innan den officiella premiären har bilder på Lynk & Co:s tredje modell, den kompakta sedanen 03, läckt ut på internet.

Den nya modellen, som alltså är Lynk & Co:s tredje efter suven 01 och den mindre crossovern 02, är tänkt att visas i september på Chengdu auto show. Men som vanligt har bilder halkat ut på nätet i förtid.

Utifrån vad vi kan se på bilderna påminner 03 väldigt mycket utseendemässigt om konceptbilen 03 Concept som visades förra våren (jämför med bildspelet nedan). Framför allt fronten kan även kännas igen från modellerna 01 och 02 som delar samma "ansiktsdrag".

03:ans profil känns sportig med ganska kort överhäng fram, sportiga sidokjolar, svarta sidobackspeglar och en kromlist som går från A-stolpen till den breda C-stolpens slut.

Baktill domineras utseendet av de stora L-formade bakljusen med svart inramning (påminner om de på 02), de dubbla utblåsen, samt den ganska aggressivt formgivna diffusern. För att runda av det hela har bakluckan även fått en svart liten spoiler.

Insidan får vi tyvärr inte se på de här bilderna, men under skalet vet vi sedan tidigare att Lynk & Co 03 bygger på Volvos CMA-plattform, samma plattform som bland annat Volvo XC40, samt såklart syskonen 01 och 02.

Några motoralternativ känner vi inte till i nuläget, men enligt brittiska Autocar kommer Lynk & Co 03 att erbjudas med både en trecylindrig turbomotorn på 1,5 liter samt en större fyrcylindrig turbomotor på 2,0 liter. Båda är bensinmotorer. Längre fram ryktas det även om ett laddhybridalternativ.

Mer information väntas på Chengdu auto show.