Bildläcka: Mercedes CLS Shooting Brake

Det är flera månader kvar tills Mercedes CLS i kombiversion, kallad Shooting Brake, ska göra entré på bilsalongen i Paris. Men redan nu har de första bilderna på bilen läckt ut på Internet.

Det är två år sedan Mercedes visade en kombiversion av fyrdörrarscoupén CLS som konceptbil. Konceptet kallades Shooting Break, vilket ju också traditionellt är namnet på biltypen som är kombiversioner av coupémodeller. (Notera att Mercedes förmodligen ändrar namnets stavning till produktionsbilen.) Vi har sedan en tid sett spionbilder som bekräftar att bilen kommer att bli verklighet, och nu har även officiella bilder läckt ut på Internet. Trots att premiären inte ska ske förrän på bilsalongen i Paris i september.

Förutom den förlängda, kombiaktiga taklinjen har också axelavståndet ökats med 16 millimeter jämfört med CLS i vanliga fyrdörrarsutförandet. Någon direkt storlastare lär nog inte CLS Shooting Brake bli ändå, men förmodligen (och förhoppningsvis) innebär de ökade dimensionerna bättre utrymme i baksätet.

Inledningsvis kommer två motoralternativ att erbjudas till CLS Shooting Brake, bägge dieslar, i form av CLS 250 CDI BlueEfficiency på 204 hästkrafter och CLS 350 CDI BlueEfficency på 265 hästar. Så småningom kommer naturligtvis även en CLS 63 AMG Shooting Brake, som väntas bestyckas med samma dubbelt turbomatade V8 på 525 hästar som "vanliga" CLS 63 AMG.

Mer fakta och priser får vi återkomma till när Mercedes presenterat CLS Shooting Brake officiellt. Tills dess, kika på bildgalleriet nedan.