Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080818-lexus-is-facelift080818-lexus-is-facelift080818-lexus-is-facelift
080818-lexus-is-facelift

Bildläcka på faceliftade Lexus IS

Lexus IS har det inte talats om speciellt mycket den senaste tiden, bortsett från prestandaversionen IS F. IS-modellen har snart levt halva sin livscykel och det är alltså dags för en facelift. Passande nog har någon, en aning för tidigt, kommit över en broschyr med bilder.

Första generationen Lexus IS kom 1998 och japanernas mål var stenhårt inställt på BMW 3-serie. När andra generationen kom 2005 hade bilen vuxit en aning och utseendet andades mer mognad. Nu har denna andra generation snart avverkat fyra år vilket betyder halva bilens livslängd. Med andra ord stundar en facelift.

På Lexus IS-forumet my.is publicerades för några dagar sedan bilder från den faceliftade modellens kommande japanska broschyr. På bilderna ser man att fronten har omarbetats en aning med bland annat nydesignat nedre luftinsläpp och nya dimljus. Grillen ska också vara omarbetad även om det är svårt att se. Strålkastarna har fått uppdaterad ljusoptik och bakljusen har ny layout. Sidoblinkersen har flyttat från framskärmarnas bakkant upp till de nya sidobackspeglarna.

Utöver detta kommer det nya 17- och 18-tums lättmetallfälgar, nya exteriöra kulörer och ett nyutvecklat stabilitetsprogram (VDIM) som innefattar bland annat antispinn, antisladd, elektronisk bromsförstärkare och mycket mer. Interiören får små, knappt synliga uppdateringar för att locka i ytterligare fyra år.

Antagligen presenterar Lexus uppdaterade IS någon gång i slutet av innevarande år, då som årsmodell 2009.

I samband med uppdateringen håller Lexus dessutom på att färdigställa helt nya coupé- och cabrioletversioner av IS. Dessa nyheter väntas dyka upp nästa år som årsmodell 2010.

Läs mer

TV-TV

Provkörning