Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: © Daimler AG

Bilens dag i dag – hur firar du?

I dag, söndag 28 oktober, är dagen då vi ska fira bilen och alla fördelar denna makalösa uppfinning för med sig. Hur firar du Bilens dag?

Bilen har hållit människor rullande i över ett sekel. Bilen har gett människor över hela världen en frihet som tidigare bara gick att drömma om. Bilen har helt enkelt spelat enormt stor roll i människors och samhällens utveckling. För att belysa bilens förträfflighet införde svenska bilbranschen med Motormännens Riksförbund i spetsen för två år sedan Bilens dag som sedan dess firas den 28 oktober varje år. De menar att bilen gör livet enklare och rikare. Vi håller med och kryddar med ett bilen även gör livet roligare.

 Så hur firar du Bilens dag i år? Ska du ge dig ut på vägarna och knäcka några extra mil? Ska du kanske putsa och feja för att få den att blänka lite extra dagen till ära? Eller möjligen ge den nya tändstift och ny olja för att få den att må som den förtjänar? Berätta för oss hur du firar din bil och alla andra bilar på Bilens dag.

 På bilden ovan ses en Mercedes-Benz SSK från 1928 som tar sig an österrikiska Grossglockners branta vägar. I filmen nedan kan du njuta av en kort hyllning till bilen från 1952.

 Sist men inte minst vill vi tacka bilen för allt den gett oss och säga: du är bäst.

https://youtu.be/KOlZq09bYmg?width=575&height=353