Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101214-bilhandlare tillit101214-bilhandlare tillit101214-bilhandlare tillit
101214-bilhandlare tillit

Bilhandlare den yrkesgrupp vi litar minst på

Läkare är den yrkesgrupp som svenskarna har högst förtroende för. Även poliser hyser vi stort förtroende för. Däremot ser det riktigt illa ut för landets bilhandlare. Förtroendet för dessa är näst intill obefintligt.

Bland landets bilhandlare finns det tyvärr många skojare som antingen inte lägger två fingrar i kors för att gå kunden till mötes eller som helt enkelt lurar kunden rakt upp och ned.

Det är med största sannolikhet på grund av dessa kvacksalvare som bilhandlare ses som den yrkesgrupp som inger i särklass minst förtroende. Detta finns numera på pränt i form av en undersökning gjord av Reagera Marknadsanalys. I undersökningen ingick 1 001 personer som fick klargöra vilken yrkesgrupp som de har högt förtroende för. Läkare hamnade överst med poliser strax bakom.

Bland bottenskrapet hittar vi alltså bilhandlarna som endast har högt förtroende hos en procent av de tillfrågade (och som ska vara ett tvärsnitt av svenska befolkningen).

Så här ser hela listan ut – andel av svenska folket som har högt förtroende för följande yrkesgrupper:

Läkare 55 %

Poliser 50 %

Banktjänstemän 21 %

Advokater 21 %

Hantverkare 13 %

Politiker 6 %

Fastighetsmäklare 5 %

Journalister 4 %

Fondförvaltare 4 %

Bilhandlare 1 %

Som ni kan se i listan är det nog bäst att ni söker upp andra källor för att verifiera denna artikels innehåll. Undertecknad går ju trots allt under titeln journalist, en yrkeskategori ni läsare inte har mycket till övers för, i alla fall inte när det gäller förtroende.