Bilhandlaren med egen testbana

Några väljer att köpa sin bil med pekfingret, andra kräver att få köra bilen på riktigt. Här är handlaren som byggde sin egen testbana.

Att köpa bil på nätet tycks vara på modet nu. Såväl Peugeot som Volvo erbjuder tjänsten liksom möjligheten att provköra bilen hemma. Audi och Ford har gått än längre genom att erbjuda virtuell provkörning via webben.

För den som orkar lyfta fingret från skärmen och masa sig till en bilhandlare för att köra bil på riktigt blir glatt överraskad om handlaren i fråga är Subarus i Naperville, en förort till Chicago i USA.

Där finns nämligen en avspärrad testbana på 3,6 hektar och som omfattar olika underlag som exempelvis gat- och kullersten, en fejkad järnvägsövergång, bromssträcka och en backe med tio procents lutning.

Låt plombera hoppa på anläggningens kullersten.

Kostnaden av banan har uppgått till 1,5 miljoner dollar, vilket motsvaras av närmare 13 miljoner kronor. I ärlighetens namn ser det kanske mest ut som ”barnens trafikskola” men kunderna ska tydligen uppskatta att få provköra bilarna på avlyst område utan att behöva tänka på annan trafik.

Enligt en artikel hos Road & Track

 framstår det som att det är Subarus privata bana medan andra källor hävdar att ett tiotal handlare av olika märken i området använder sig av banan.

https://youtu.be/5gt79jUD4rY