Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100609-bilia bilcentralen
100609-bilia bilcentralen
100609-bilia bilcentralen
100609-bilia bilcentralen

Bilia blir största BMW-handlaren

Nordens största bilkedja blir ännu större då de köper BMW-återförsäljaren Bilcentralen i Stockholm. Därmed blir Bilia också Nordens största BMW-återförsäljare.

Bilia förknippar de flesta med Volvo, men den stora bilhandlaren med huvudsäte i Göteborg säljer även många andra märken som Renault, Ford, Hyundai och BMW. Vad gäller sistnämnda märket är Bilia numera Nordens största återförsäljare, tack vare förvärv av BMW-återförsäljaren Bilcentralen i Stockholm som har anläggningar i Segeltorp och Nacka. Den 3 januari nästa år får Bilia tillträde till sitt nyförvärv.

Bilia har efter köpet en marknadsandel på 25 procent av alla sålda BMW-bilar i Sverige. Motsvarande siffra i Norge är hela 34 procent.

– Vår satsning på BMW, som började i Norge 2006 och fortsatte i Sverige med förvärvet av BMW-verksamheten i Göteborg 2009, har varit lyckosam. Det var därför naturligt att förvärva Bilcentralen i Stockholm när vi fick den möjligheten, säger Bilias vd Jan Pettersson.

Bilcentralen i Stockholm har 55 anställda. Alla får vidare anställning under Bilias regi, så även företagets vd Sven Berg. Bilcentralen sålde 1 284 BMW-bilar under 2009.