Foto: Cribbe

Bilist följde sin GPS blint – fastnade på järnvägsspåret

Här har vi en man från Strömsund som hellre litade på sin GPS i stället för sin egen magkänsla. Det slutade med att ett tåg fick dra loss hans nyinköpta bil från tågrälsen.

I lördags natt var en man på väg i sin nyinköpta bil från Göteborg hem till Strömsund. I Göteborg hade han knappat in sin slutdestination på bilens GPS.

 Cirka 30 mil från hemmet, närmare bestämt i Sveg, berättade GPS-navigatorn att han skulle ta en kortare väg över en järnvägsbro. Mannen lydde den trevliga rösten och körde upp på rälsen. Efter bron fortsatte han att köra på rälsen ett tiotal meter innan han fastnade. Det gick varken fram eller bak längre. Där satt han och höll tummarna för att inget tåg skulle komma.

 Mannen sprang till en närliggande bensinmack för att få hjälp. En man som ville hjälpa till berättade att det inte går tåg speciellt ofta just där hans bil fastnat. De tog sig tillbaka till bilen och såg ett tåg stå bredvid bilen. Lokföraren hade inte hållit så hög fart och därmed hunnit bromsa utan att göra en skråma på mannens nya bil.

 Lokföraren hjälpte den GPS-vilseledda bilisten genom att dra loss bilen med spännband fästa i loket. När bilen väl var loss kunde mannen ta sig vidare de sista 30 milen hem till Sveg.

 Historien belyser följande: lyd inte din GPS-navigator blint. En kombination av hjärna, magkänsla och GPS är förmodligen bästa kombinationen.