Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
051222_opel_opc
051222_opel_opc
051222_opel_opc
051222_opel_opc Foto: PeO Kjellström

Billigare racer-Opel!

Opels lite mer sportiga modeller med beteckningen OPC har tidigare inte haft något prissättning i Sverige. Nu meddelade Opel Sverige att det blir betydligt lägre än beräknat.

Opels trimavdelning Opel Performance Center har nyligen presenterat sina senaste modeller. Det är Astra, Zafira och Vectra som modifierats, den senare både som sedan och kombi.

Bilarna har redan provkörts i Teknikens Värld i olika nummer och har fått mycket beröm för både motorer, väghållning och utseende.

Tyvärr smög sig ett fel in i texten vad gäller Opel Vectra som inte alls har dubbla turboaggregatet utan en enkel turbo med två luftströmmar i samma hus. Det kallas Twin Scroll Turbo på fackspråk. Vi beklagar detta missförstånd från våran sida.

Men, det var inte detta saken egentligen handlar om. När vi skrev om såväl Astra som Vectra var inte priserna fastställda och både vi och Opel Sverige räknade med ganska höga priser, baserade på hur europriset på OPC-bilarna var satt.

Men nu visar det sig att ”pappa Opel” i Tyskland varit snälla nog att sanktionera Sverigeavdelningen kraftigt.

Priset på till exempel en Opel Vectra Kombi sänktes i ett slag från beräknade 400 000 kronor till 299 100 kr (!) och det gör ju modellen än mer intressant.

Ändå blir förstås inte marknaden så stor för dessa specialmodeller men något fler exemplar kanske finner en ägare när priserna på OPC-versionerna blir som följer:

Zafira: 279 100 kronor

Astra GTC: 259 100 kronor

Vectra: 294 600 kronor

Vectra Kombi: 299 100 kronor