Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix

AMG-snabb Mercedes EQS på bild!

Nytagna bilder visar AMG-versionen av Mercedes lyxiga elbil EQS utanför AMG:s huvudkontor nära Nürburgring. Bilen bär fortfarande viss maskering, men det är inte mycket som lämnas åt fantasin.

Förra månaden visade Mercedes upp nya EQS – en eldriven lyxkryssare med extra allt. Nu är det dags för högprestanda-utgåvan av samma modell. Spionfoton blottar Mercedes-AMG EQS när den lämnar dotterbolagets byggnader, endast iförd ytterst lite kamouflage.

Helt lätt är det dock inte att skilja prestandavarianten från originalmodellen. Åtminstone inte på utsidan där AMG-influenserna än så länge är relativt subtila. Tydligast märks de välkända och gula bromsoken och att den tycks vara något lägre än originalet. Därpå ser fronten något mer aggressiv ut och en liten bakspoiler har lagts till.

AMG-bilar brukar ha fyra stora puffror baktill, men inte denna gång. Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix

Fler förändringar är att vänta under huven. Det ryktas om en kapacitet på över 600 hästkrafter, till och med uppemot 670 hästkrafter (493 kW), vilket är en väsentlig uppgradering från standardmodellens siffror på 523 hästkrafter (385 kW). Bilen sägs även ha ett vridmoment på 898 newtonmeter och bli fyrhjulsdriven.

En möjlig konkurrent är Tesla Model S Plaid som har liknande prestanda och sägs snart börja levereras till köpare. Mercedes-AMG EQS beräknas däremot inte anlända förrän i slutet på året eller i början på nästa år. En fullständig presentation av bilen är dock säkerligen att vänta inom kort.

Rykten gör gällande att Mercedes planerar flera eldrivna AMG-versioner framöver, företaget har nämligen registrerat namnen EQS 43, EQS 53 och EQS 63.