Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110208-audi rs7 sportback110208-audi rs7 sportback110208-audi rs7 sportback
110208-audi rs7 sportback

Är detta Audi RS7 Sportback?

Mycket tyder på det då bilen tydligt skiljer sig på en viktigt punkt jämfört med vanliga A7 och S7 Sportback, nämligen bromsarna. Den färdiga Audi RS7 Sportback väntas dyka upp på Frankfurtsalongen i höst, då med minst 550 hk under huven.

Bilen på bilderna kan tas för att vara en helt vanligt Audi A7 Sportback, men något lurt är det om man kikar lite närmare på den. Tittar man på de fyra, parvis sammansatta utblåsen tänker man genast att det måste handla om kommande prestandaversionen S7 Sportback. Men nej, vi tror att det är något betydligt vassare än så, nämligen kommande RS7 Sportback.

Denna slutsats drar vi efter att ha synat vad som sitter bakom fälgarna och däcken som är av vintertyp och mäter 19 tum (235/45 är typiska dimensioner för RS-vinterdäck). Bromskivorna är riktigt stora och hålborrade, något som inte sitter på vanliga A7 Sportback och inte heller på S7 Sportback. De fyller helt enkelt upp betydligt mer än de prototyper av S7 Sportback som vi tidigare sett. Att RS-logotypen saknas på oket är inte speciellt konstigt, Audi vill ju inte skylta med att det är RS7:an som är ute på test. Därför försöker de också lura oss genom att låta utblåsen baktill se ut som de gör på bilderna, de vill att vi ska tro att det är S7:an.

Audi RS7 Sportback väntas, enligt de senaste månadernas surr på nätet, få en dubbelturbomatad V8 som lämnar någonstans mellan 550 och 600 hästkrafter. Drivningen sker på alla hjul, RS-modeller är synonymt med quattro, och matningen från motor till hjul går via en sjustegad dubbelkopplingslåda.

Om uppgifterna stämmer får nya Mercedes CLS 63 AMG se upp, likaså Porsche Panamera Turbo och Aston Martin Rapide, trots att de båda sistnämnda lirar lite i en egen division sett till prislappen.

Världspremiären för Audi RS7 misstänker vi äger rum på Frankfurtsalongen i höst. Då kommer vi att få se en betydligt mindre beskedlig bil än den vi ser på bilderna här nedan.

Läs mer