Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Är detta nya BMW M7?

BMW breddar sitt M-utbud och just nu vintertestar de kommande prestandaversionen av 7-serie, här är de första bilderna på vad som troligtvis är M7.

BMW har visserligen förnekat att de kommer att lansera en M-version av 7-serie, men nyligen meddelade de att det kommer att komma en radda nya M-bilar. Något som får oss att tro att det faktiskt är kommande M7 som vi ser på dessa bilder.

Exteriört ser det ut som en helt vanlig 7-serie, men tittar vi närmare syns bland annat dubbla ändrör på vardera sida och rejäla frambromsar med borrade skivor, något som hintar om att detta är en prestandaversion.

Foto: CarPix

Den nuvarande värstingversionen av 7-serie är 760Li xDrive med en V12 på 600 hästkrafter och 799 newtonmeter. Men det är möjligt att M7 kan få en vidareutveckling av V8:an på 4,4 liter under huven, och för att konkurrera med Mercedes-AMG S 63 är det tänkbart att den kommer att levererar kring 590 hästkrafter. Samma motor levererar 600 hästkrafter i specialversionen av BMW M5. Med tanke på att M5 är på väg att utrustas med fyrhjulsdrift är det heller inte omöjligt att M7 kommer att göra det.

Men än så länge är detta bara en så kallad mula och det kommer att dröja åtminstone till nästa år innan BMW kommer att presentera en produktionsversion av denna. Om det inte är så att detta är jubileumsversionen som ryktas presenteras i höst för att firma BMW:s 100-årsjubileum.

Foto: CarPix