Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Aston Martin DB11 fångad på bild – för första gången!

Visst har vi sett den tidigare, men då som mula. Detta är första gången vi får se kommande DB11 som testprototyp.

Det är stort när Aston Martin generationsväxlar. Det inträffar inte speciellt ofta. Aston Martin DB9 kom 2004 efter att det brittiska sportbilsmärken visat upp skapelsen signerad Ian Callum och Henrik Fisker på Frankfurts bilsalong hösten 2003. Då efterträdde den DB7 som långkört sedan 1994. Att Aston Martin inte valde modellbeteckningen DB8 berodde helt enkelt att Aston Martin inte ville att modellen skulle misstänkas ha en V8-motor när den i själva verket har en V12-motor.

Nu är det alltså snart dags för DB9 att få en efterträdare och än en gång hoppar Aston Martin över en siffra i modellbeteckningen. Efterträdaren kommer att heta DB11 (vi vågar inte ta gift på det, men nästan) och inte DB10. Varför? DB10 är James Bonds nya bil som bara byggs för agentens skull, inte för oss andra icke-agenter.

Till utseendet går det inte att ta miste på att det är en Aston Martin som gömmer sig under maskeringen. Jämfört med dagens DB9 kommer DB11 att vara med slimmad, lite åt det håll som DB10 lagt sig åt.

Bakljusen ska du egentligen inte ta notis av då dessa endast är så kallade prototypbakljus, med andra ord fejk. Dock ser de ut att vara lånade från den tiden då Mercedes-AMG GT var ute och rullade i prototyputförande. Vi tror inte att det är så men det låter inte helt långsökt med tanke på att Aston Martin och Mercedes-AMG samarbetar vilket kommer att resultera i att DB11 får en AMG-motor i form av en fyraliters V8 med biturboteknik. Samma maskin som finns i just Mercedes-AMG GT och AMG GT S.

V12:an på sex liter som finns i DB9 i dag kommer att finnas kvar som en kvarleva från märkets Ford-era.