080610-audi-a5-cabriolet
080610-audi-a5-cabriolet

Audi A5 Cabriolet – första bilden

Det har snackats om Audi A5 i cabrioletutförande en längre tid, men ingen har hittills lyckats fånga den på bild… tills nu vill säga. Bilen tros begå sin publika premiär på Parissalongen i höst.

Nu har den äntligen fångats på bild – Audi A5 Cabriolet. Tyvärr är bilden antagligen tagen av en förbipasserande med enbart mobiltelefonens kamera till hjälp, därav grynigheten.

Bilen på bilden ser ut att helt sakna kamouflage vilket kan ses som ett tecken på att bilen är mer eller mindre färdig och redo för premiär, antagligen på bilsalongen i Paris i oktober. Enligt det tidigare så träffsäkra interna Audi-dokumentet, som läckte ut förra året (länk nedan), ska bilen lanseras i bilhallarna i januari 2009.

Under huven blir det samma motoruppsättning som i coupémodellen som debuterade förra året. Det betyder bensinmotorer med effektsiffror från 170 till 265 hästkrafter samt dieselmotorer på 190 och 240 hästkrafter. Antagligen kommer en S5 Cabriolet också att dyka upp efter ett tag vilket betyder en 4,2-liters V8 på 354 hästkrafter.

Nedan en illustration hur Audi A5 Cabriolet kan komma att se ut när skynket tas bort från bilen i Paris om några månader.

Läs mer

Provkörningar

Test

TV-TV