Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081010-audi-rs5
081010-audi-rs5
081010-audi-rs5
081010-audi-rs5

Audi hotar BMW M6 med RS5

Audi presenterar den ena nya modellen efter den andra, då även konceptbilar inräknade. Men en av de mest efterlängtade kärrorna från Ingolstadt är antagligen RS5, var blir den av? Våra spionfotografer har i alla fall lyckats fånga den på bild under under tester på Ringen.

Audi A5 och S5 i alla ära, men några riktiga bestar är de ändå inte. Många Audifiler har nu stampat länge nog i väntan på att något mer hårresande i A5-kostym ska komma. För att lugna begäret kan vi nu visa alla hängivna ett gäng nya avslöjande bilder på Audi RS5 när den testas varv efter varv runt Nürburgring.

På bilderna ser vi att det handlar om något annat än 354 hästkrafter starka S5. Inte minst de stora luftinsläppen i fronten avslöjar det. Men vad det är luften ska kyla av vet vi inte med säkerhet. Uppgifter pekar på både det ena och det andra. Till exempel tror många av V10-motorn på 580 hästkrafter från RS6 kommer att tryckas ner mellan skärmarna på RS5 medan andra snackar om en turboladdad TFSI-motor på fyra liter jämnt. Men de senaste ryktena visar att det rör sig om en direktinsprutad V8 på 4,2 liter som ger 470 hästkrafter. Vad som är rätt får vi se när bilen presenteras. Men när gör den det? Audi har hittills tigit som muren när det gäller RS5. De ”roll out”-dokument som tidigare läckt ut utanför Audis väggar pekar på två helt olika datum – det ena säger februari 2009, och låter helt enkelt osannolikt, medan det andra säger maj 2010 vilket även det verkar vara en aning missvisande. Det känns mest troligt att Audi visar upp bilen på någon salong nästa år för att sedan lansera muskelknippet mot slutet av året som årsmodell 2010.

Låt er inte luras av de fyra ändrören och S5-emblemet bak på bilen på bilderna. Det är ett av Audis knep för att förvilla betraktarna och låta dem tro att det rör sig om just en S5. När RS5 väl dyker upp blir det två feta ovala ändrör precis som på storebror RS6 samt lite andra attribut som skiljer den från mängden.

BMW M6 får se upp!

Läs mer

Provkörningar