Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Audi Q2 i WCT-overall blir SQ2

Nu ska Audis minsta suv bli sportigare. Vi har bilder som visar SQ2 helt utan maskering på Nürburgring.

Den har ännu inte börjat säljas, än mindre börjat rulla på vägarna, men det hindrar inte Q2 – Audis nytillskott, tillika minsting, i Q-suvfamiljen – från att pumpa upp sig, kaxa till sig och bli en prestandabil. Vi har bildbevis som tydligt visar att Audi inte drar sig från att S-modifiera den 4,19 meter korta och högbyggda bilen. Vår spionfotograf har lyckats plåta SQ2 på Nürburgring och som vi ser är Audi inte speciellt intresserade av att dölja bilen. Den är nämligen helt omaskerad, så när som på emblemet på bakluckan som är täckt med silvertejp. Under denna kan man skönja ett ”parallellogramemblem” (typiskt för S- och framför allt RS-modeller) samt en beteckning med begynnelsebokstaven S.

Foto: CarPix

Uppkäftigare front, större bromsar, kraftigare bakre stötfångare och – så klart – fyra puffror i rumpan är andra detaljer som avslöjar att detta inte är en vanlig Q2 med trecylindrig enlitersmaskin under huven. Vad som finns där i stället vet vi inte, men det ryktas om att det blir samma maskin som sitter i Audi S3 vilket i så fall innebär den uppdaterade 2,0 TFSI-motorn som numera har 310 hästkrafter och 400 newtonmeter.

Vad som sticker ut lite extra på denna Nürburgring-prototyp är halogenstrålkastarna och bakljusen som inte ser ut som på den Q2 som visades i Genève i våras. Bakljusen på prototypen är mer konventionella med annan layout och färre lysdiodslingor.

Vet du inte vad en WCT-overall är? Läs lite snabbt om det här.