Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Audi Q5 blir slank Sportback

Audi är inte bara igång med att uppdatera Q5, de håller även på att forma om den för att erbjuda en andra karossform. Q5 gör som lillebror Q3, blir slankare i Sportback-utförande.

Dagens Audi Q5 börjar inte enbart bli till åren, den saknar även något som de konkurrerande modellerna BMW X3 och Mercedes GLC har, nämligen en slank modellversion à la X4 och GLC Coupé. Detta missförhållande håller nu Ingolstadts stolthet på att rätta till. När Q5 nu är på väg att justeras (presenteras sannolikt i höst) passar man också på att ändra lutningen på de bakre takstolparna. Med andra ord, Audis mellanstora suv kommer att erbjudas i två utföranden – Q5 och Q5 Sportback. Modellen blir märkets tredje slanka suv efter Q3 Sportback och e-tron Sportback. Räknar man in Q8, som bara finns i slankt utförande och därmed inte heter Sportback, räknar man i stället till fyra.

Bilen är maskerad. Audis logotyper är täckta. Men på etiketter runt om bilen står det Audi AG. Inte så hemligt.Bilen är maskerad. Audis logotyper är täckta. Men på etiketter runt om bilen står det Audi AG. Inte så hemligt.Bilen är maskerad. Audis logotyper är täckta. Men på etiketter runt om bilen står det Audi AG. Inte så hemligt.
Bilen är maskerad. Audis logotyper är täckta. Men på etiketter runt om bilen står det Audi AG. Inte så hemligt. Foto: CarPix

Av Q5 Sportback kan vi vänta oss samma visuella och tekniska nyheter som vi kommer att mötas av hos vanliga Q5 när den uppdateras. Vissa detaljer, utöver nämnda takstolpar, kommer att vara unika för Sportback-modellen. Jämfört med dagens Q5 ser vi annan form på strålkastarna och eventuellt något bredare grill. Stötfångarpartiet är även det annorlunda. Baktill ser vi bakljus som upplevs som aningen mer raka än på dagens Q5. Om nämnda detaljer är unika för Sportback-modellen eller om de tillhör Q5:ans generella uppdateringar återstår att se.

Räkna med att Q5 Sportback debuterar i samband med att Q5 facelift presenteras.