Audi Q5 facelift

Audi Q5 facelift – bästa spionbilderna

Vår spionfotograf är på väg ner mot en säsong runt Nürburgring, men strax innan han begav sig från de norra delarna av Sverige lyckades han haffa nya, ansiktslyfta Audi Q5 i stort sett omaskerad.

Om en knapp månad är har det redan passerat fyra år sedan Audi Q5 presenterades på bilsalongen i Peking. Sedan dess har det hänt en hel del i Audi-lägret som gör att Q5 måste uppdateras för att hänga med modellsyskonen. Därför tror vi att Audi planerar visa upp ansiktslyfta Q5 på Parissalongen i höst med lansering något senare, förmodligen i början av nästa år.

 Vi har tidigare fått ta emot spionbilder på Audi Q5 facelift men då har bilen på bilderna varit ganska kraftigt maskerad. Men de nya bilderna som du ser här visar tydligt vad vi har att vänta oss av uppdateringen. Det är inga revolutionerande förändringar som tydligast syns i grillen. Strålkastarna har gjorts om med nya insatser med led-stripes som följer ungefär samma mönster som på ansiktslyfta A4 och nya A6. Grillen har också gjorts om och är i och med ansiktslyftet numera sexkantig då de båda övre hörnen har fasats av. Stötfångaren och frontspoilern har också gjorts om lätt, likaså plastinramningen av dimljusen.

 Baktill har bakljusens insatser fått nytt utseende och det ser ut som att stötfångarens nedre del har fått små, små justeringar.

 Interiört kan vi också räkna med lite ändringar som påverkar helhetsintrycket.

 Audis testförare verkar dock inte nöjd med att ha blivit förpassad till att köra Q5. Hans obskyra gest på bilden ovan visar tydligt att han hellre vill vara på en varmare plats och köra nya generationen R8.