Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Audi R8 facelift nästan helt omaskerad

Audis supersportbil R8 har den senaste tiden hamnat lite i skymundan med tanke på alla nya modeller från konkurrenterna. Men skam den som ger sig. Audi ger den ett ansiktslyft och låter den vara åtråvärd ytterligare några år innan avlösaren kommer.

Tiden flyger förbi när man har kul. Uppenbarligen har man kul i Audi R8 för det är redan fem år sedan Ingolstadts supersportbil gjorde entré. Då hyllades den runt om i världen och vi på Teknikens Värld utsåg den till årets testbil introduktionsåret 2007. Så kul var den, och är det faktiskt fortfarande trots att den inte höjer på lika många ögonbryn längre.

 Audi är nu på gång med en uppdaterad version av R8 för att modellen inte ska distanseras av konkurrenterna. På dessa nytagna spionbilder får vi se R8 i stort sett fri från maskering. Endast strålkastarna och bakljusen har lite tejp över sig. I fronten kan vi se att strålkastarna får nya insatser med LED-ljusoptik som mer liknar övriga modeller från Audi. Slut är det på de böljande formerna och i stället är det mer skarpa kanter och raka linjer som gäller. Även grillen justeras lite och blir lite rundare med de övre hörnen avfasade.

 Ytterbackspeglarna är nya och något lägre än i dag och bak på bilen ser vi att lysdioderna i bakljusen får ny layout. Titta även på ändrören så ser du att dessa inte längre är ovala utan är helt runda precis som på dagens GT-version av R8.

 Under huven blir det fler kusar att leka med. V8-motorn på 4,2 liter i standardversionen pumpas upp från 430 till 450 hästkrafter. Effekten i R8 V10, den med Lamborghinis 5,2-litersmaskin, pumpar upp sig från 525 till 540 hästkrafter. Hur det blir med GT-versionen, om det blir en ny sådan, vet vi inte. I dag ger R8 GT 560 hästkrafter.

 Premiär blir det sannolikt på Parissalongen i höst.