Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080814-audi-r8-spider080814-audi-r8-spider080814-audi-r8-spider
080814-audi-r8-spider

Audi R8 Spider siktad på Ringen

Vår eminente spionfotograf har lyckats knäppa en serie bilder på kommande Audi R8 Spider när den testas runt Nürburgrings slinga. Intressantast är nog att man kan ana att det inte blir en targa-modell, utan i stället helt taklös som sina koncernsyskon Spyder-modellerna från Lamborghini. Ta dessutom en extra titt på ändrören som avslöjar…

…att det rör sig om en V10-motor under huven på denna Audi R8 Spider. Vanliga R8 med 4,2-liters V8 på 420 hästkrafter har i aktern fyra mindre kromade ändrör, två på vardera sida, medan vi på bilderna här kan se två fetare doningar. Det är samma konfiguration som man sett på tidigare V10-prototyper. R8 Spider kommer således att erbjudas med både V8- och V10-motorer.

Det har ofta och länge diskuterats om Audi R8 i cabrioletutförande blir en targa-modell eller helt öppen, med andra ord som Spider-version. De nytagna spionbilderna visar klart och tydligt att det måste handla om något annat än targa. Ta en titt på bilens bakdel och jämför med en R8 coupé. Som du ser så har Spider-versionen på bilderna en helt ny plant utdragen bakdel i stället för som på coupén den utdragna sluttande bakrutan som täcker maskineriet.

På bilderna har bilen väldigt lite kamouflage, bortsett från det mattsvarta plastsjok som täcker bakre biten av tygsuffletten, antagligen bara för att förvirra betraktaren.

På denna taklösa version av R8 saknas dessutom de sköldar på sidorna som man kan välja till i olika utföranden till coupé-modellen. Anledningen är att de ordinära bakre takstolparna saknas, vilket med stor sannolikhet gör att bensinlocket på högersidan (syns ej på bilderna) flyttas ner till bakskärmen.

Audi R8 Spider visas förhoppningsvis på Genèvesalongen nästa år för att sedan dyka upp i bilhallarna lagom till sommaren.

Läs mer

Test