Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi RS6 Avant faceliftAudi RS6 Avant faceliftAudi RS6 Avant facelift
Audi RS6 Avant facelift Foto: CarPix

Audi RS6 Avant facelift med norrländsk extrautrustning

Audi A6 har hunnit bli tre år gammal och det är dags för ett nätt lyft, vilket även inkluderar prestandaversionen RS6 Avant som vi fångat på bild med extrautrustning à la Norrland.

Mitt i den norrländska skogen dök inte en älg upp, däremot en annan konung. En tysk sådan, närmare bestämt en 560 hästar stark ingolstadtare. Vår spionfotograf lyckades fotografera Audi RS6 Avant i maskeradmundering för att inte avslöja nyheterna som ska presenteras i samband med den facelift som troligtvis offentliggörs i höst.

Hur noggrant vi än tittar på bilderna, zoomar in och ut, vrider och vänder, så kan vi inte se några skillnader på denna maskerade RS6 Avant jämfört med den som lanserades för knappt ett år sedan. Det kan vara så att de exteriöra nyheterna främst utgörs av små förändringar i strålkastarnas och bakljusens insatser.

 Nyheterna interiört lär bli desto fler och större. Audi lägger ofta stor omsorg på att miljön för förare och passagerare ska vara perfekt. Audi anses över hela världen ligga i framkant vad gäller bilars utförande på insidan.

Förändringarna som vi (inte) ser här kommer även att appliceras på ”moderbilen”, det vill säga vanliga A6. Nuvarande generation har redan tre år på nacken.

De takmonterade extraljusen kan vara en del av Audis uppdateringspaket av A6/RS6, men vi vågar inte ta gift på det. Om extraljusen är en ny ”feature” blir Audi först ut i klassen med norrlandsanpassning.