Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi S1Audi S1Audi S1
Audi S1 Foto: CarPix

Audi S1 dyker upp igen!

Det var ett tag sedan vi hörde av Audi S1, senast var när vi spanade in den under vintertester i Norrland för ett år sedan. Nu har vi nya bilder på den lilla men snabba ingolstadtaren.

De nya, dagsfärska bilderna på Audi S1 visar inte bara prestandaversionen av A1, de visar troligtvis också upp kommande facelift som rör hela A1-programmet. Jämfört med förra vinterns spionbilder ser vi andra, mer slimmade strålkastare med annan placering av lysdioderna som utgör varselljuset. Vi tycker oss även se att bakljusens layout blir något annorlunda.

Att det rör sig om just S1 och inte en vanlig A1 är enkelt att se. De fyra ändrören längst bak skvallrar om extra pulver under huven. Vår spionfotograf hörde motorljudet när den passerade honom och han berättar att det var lite mustigare än vad en 1,4-liters TFSI-motor levererar. En tvålitersmaskin på mellan 220 och 250 hästkrafter vore väl något? Med turbo och drivning på alla fyra förstås.

 Du som har ögonen med dig ser att det är en tredörrars på bilderna här. Du som även har huvudet med dig kommer ihåg att de förra spionbilderna visade en femdörrars. Av den enkla anledningen kan vi förvänta oss att S1 kommer med båda tre och fem dörrar.

Audi S1, som kan ses som en lite mildare version av fartkulan A1 quattro, förväntas ha premiär någon gång under 2014, kanske redan till våren.