Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi S1 kommer i höst

Audi gör prestandabil av sin lilla shoppingbil A1 som förutom namnet S1 dessutom får fyrhjulsdrift och uppåt 250 hästkrafter.

För de som missade chansen att köpa loss ett av de 333 byggda exemplaren av Audi A1 quattro kommer snart en ny chans, om än inte lika extrem version av A1. Men frågan är hur långt ifrån A1 quattro bilen faktiskt hamnar. Som synes på bilderna har bilen begåvats med de för Audis S-modeller typiska fyrdubbla avgasutblåsen. 

 Motoreffekten ryktas hamna ungefär i samma nivå. Vår spionfotograf på fältet lät hälsa att motorn definitivt inte lät som en diesel, vilket gör det rimligt att misstänka att motorn blir 2,0 TFSI som trimmas upp till 220-250 hästkrafter. Att det blir fyrhjulsdrift avslöjar Audi själva med mätutrustningen på alla fyra hjul (se bildgalleri).

 Att A1 quattro inte fick en större serie eller namnet S1 verkar alltså ha varit lite av ett marknadsföringstrick för att få upp ett eventuellt intresse av den nu stundande S1.

 Bilen testas i skrivande stund för fullt på Nürburgring och gör troligtvis världspremiär på bilsalongen i Paris i september.