Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi S1Audi S1Audi S1
Audi S1 Foto: CarPix

Audi S1 Sportback gör Norrland med nya S3

Snart kommer Audis minsting  A1 i en prestandaversion för vanligt folk. Till skillnad från dyrgripen  A1 quattro blir S1 mer anonym men nästan lika snabb. Dessutom med två extra dörrar.

Den underbara men ack så dyra A1 quattro är en ovanlig syn med sina 333 exemplar tillverkade. För den som nöjer sig med en nästan lika snabb, om än något diskretare, A1 behöver inte vänta länge till. Bilen på bilderna visar en helt omaskerad fast väldigt svart Audi S1. Den som har koll på läget noterar genast att det är en Sportback på bilderna. Mycket riktigt, det är första bilderna någonsin på just S1 Sportback.

För första gången någonsin ser vi S1-prototypen på våra breddgrader, sedan tidigare har ju vår spionfotograf fångat den på bland annat Nürburgring. Motorn i prototypen är 2,0 TFSI med cirka 240 hästkrafter kopplad till quattro-systemet. Med sina fyra avgasutblås är den lätt att avslöja. Trots att hela karossen är lackad i svart går det även att urskilja en djupare frontspoiler med luftintag till bromsarna.

S1 kommer att erbjudas i både tre- och femdörrarskaross när den har premiär under 2013 eller möjligtvis 2014. Värt att notera är att S1:an var ute och körde tillsammans med nya S3, vilket du kan se i bilderna nedan.