Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071016-audi-tt-s-tt-rs071016-audi-tt-s-tt-rs071016-audi-tt-s-tt-rs
071016-audi-tt-s-tt-rs

Audi TT berikas med ett S

Senaste generationen Audi TT ska inte bara vara vacker att se på. Som TT-S ska den även bli den sportbil som dess chassi så väl förtjänar, med bland annat 280 riviga hästkrafter.

En modifierad version av tvåliters TFSI-motorn med 200 hästkrafter som finns i Audi TT, ska nästa år debutera i TT-S med 280 hästkrafter. Audi TT-S kommer både som roadster (alltså med fällbar tygsufflett) och coupé. För att särskiljas från sina motorsvagare modellsyskon får TT-S en del visuella förändringar. Först och främst ser man att det är en TT-S det handlar om genom de fyra avgasrören bak på bilen. Ny stötfångare och frontspoiler är andra kännetecken liksom ledljusen i strålkastarna, precis som hos flera andra modeller från Audi. En annan mindre tydlig detalj som troligen skiljer TT och TT-S är att sistnämnda får större och mer effektiva bromsar. Något som kanske behövs med de 80 extra hästarna.

Audi TT-S begår troligtvis sin publika premiär på bilsalongen i Genève i mars nästa år. När den sedan finns att köpa är okänt, men inte helt osannolikt att det blir bort mot sommaren eller hösten.

Tycker man nu fortfarande att TT-S är för mesig, vänta ytterligare ett år. Då ryktas det att det kommer en Audi TT-RS med ännu mer kraft – troligtvis en bra bit över 300 hästkrafter.

Kampen mot Porsche Boxster och Cayman trappas upp.