Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070920-mustang-bullitt070920-mustang-bullitt070920-mustang-bullitt
070920-mustang-bullitt

AVSLÖJAD: Ford Mustang Bullitt

Under 2008 kommer Ford Mustang som Bullitt Edition. Namnet Bullitt kommer från den klassiska filmen från 1968 med Steve McQueen rattandes en lika klassisk Mustang i huvudrollen. Nu har de första bilderna på bilen fångats.

Tidigare har knapphändiga förhandsvisningar av bilen ägt rum och då har det inte varit tillåtet att fotografera. Nu har dock en medlem på communityn Stangnet.com lyckats plåta bilen som är tänkt att visas publikt för första gången på Detroitsalongen i januari. Fler bilder hittar du om du klickar på länken nedan.

Som man kan se på bilderna så blir Mustang Bullitt relativt ren, alltså inte en massa feta detaljer som på till exempel Shelby-versionerna. Inga vingar, inga luftscoop på huven, bara en ren Mustangkaross. Intressant är också att V6-grillen sitter på bilen, alltså dubbelstrålkastargrillen som sitter på Mustangerna med V8-motorer har fått ge vika.

Under huven ruvar V8-motorn på 4,6 liter från Mustang GT, men här har den masserats upp några hästkrafter till totalt 312. Det är Fords Racing Performance Parts Power Pack som tillåter det högre effektuttaget. Samtidigt har fjädring, stötdämpare och bromsar fått sig en uppdatering och som ögongodis får bromsoken en röd färg.

Se fler bilder på StangNet.com