Foto: CarPix

Beviset: Nya BMW 4-serie får jättegrill

En ny generation BMW 4-serie är på ingång och den kommer inte att lämna någon oberörd, det vill vi lova.

I förra veckan presenterade BMW konceptbilen Concept 4 (se inbäddad bild i bilden ovan) som kom att bli en stor snackis. Inte vara det de böljande coupéformerna som kom på tal, inte heller den djupa röda färgen eller laserstrålkastarna med ”arg” design. Fullt fokus landade i stället på njurarna som utgör grillen. På konceptbilen är dessa gigantiska, större än vad vi sett på någon annan BMW-modell bortsett från några elektriska konceptbilar med motsvarande njurdesign.

Foto: CarPix

Flertalet manade den rasande massan som härjade i kommentarsfält världen över till att behålla lugnet. ”Drabbas inte av panik, detta är en konceptbil och som vanligt kommer produktionsversionen att uppvisa något annat.” skrevs det i flertalet kommentarer.

Nu har vi dock bildbevis som säger att det är dags att drabbas av panik, om man starkt ogillar stora njurar i fronten på BMW-bilar. Våra senaste spionbilder på nya 4-serie, i detta fall Gran Coupé-modellen, visar en kraftigt maskerad bil som ser ut precis som den i4 vi visade bilder på i början av året (i4 är elektriska varianten av nya 4-serie Gran Coupé).

Men synar vi bilen lite närmare ser vi något mycket intressant. När vi zoomar in fronten ser vi delvis genom maskeringen och där bakom döljer sig några linjer som känns igen – ytterkanterna på njurarna, likadana som på konceptbilen Concept 4.

Foto: CarPix

Det är inte helt lätt att se men ovan har vi exponerat om bilden och dessutom hjälpt till med att lägga dit stödlinjer. Och som du kanske ser är det en grill som helt skiljer sig från nya 3-serie. Tidigare generationer 3-serie och 4-serie hade ju till stora delar identiska fronter. Med nya 4-serie tas ett större kliv från 3-serie för att ge dem mer separata liv.

Så här föreställer sig vanligtvis väl underrättade Bimmerpost hur nya 4-serie ser ut. Observera att bilden skapades för flera veckor sedan, det vill säga innan både konceptbilen visades och innan de senaste spionbilderna som vi visar här. Foto: Bimmerpost

Grillen kommer att vara lika stor på nämnda i4, det vill säga den elektriska varianten. På elbilen skiljer sig njurarna på en punkt, de kommer nämligen att vara täckta utan förmåga att andas luft.