Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080512-porsche-liten-suv
080512-porsche-liten-suv
080512-porsche-liten-suv
080512-porsche-liten-suv

BILDBEVIS: Porsches nya lill-Cayenne

Det har länge snackats om att Porsche ska släppa en ”baby-Cayenne”, alltså en mellanklass-suv i mindre format än stora Cayenne. Porsche har bestämt nekat till detta. Nu finns det däremot bilder som bevisar att det stämmer.

Porsche har alltså använt sig av samma förnekelse-taktik som Ferrari använde sig av, och fortfarande använder, vid utveckling av Dino – kommande ”baby-Ferrari”.

Porsche har länge sagt att en mindre Cayenne inte är aktuell, men så sa de också när uppgifterna om en fyrdörrars coupé dök upp. Då fick vi ganska omgående svar i form av bilder på Panamera som gör debut i Genève 2009.

Nu har Porsche inget kvar att förneka eftersom bilder har dykt upp på den kommande mindre suven som just nu går under namnet Roxster. Namnet känns en aning krystat och lär vara ett påhitt av media, med andra ord inget som Porsche använder sig av.

Denna nya mellanklass-suv är stuttgartarnas svar på BMW X3, Mercedes GLK och Audi Q5. Sistnämnda är dessutom något av en donator eftersom Porschen delar plattform och andra komponenter med Ingolstadts nykomling. Det betyder också med största sannolikhet att Porsche kommer att introducera dieselmotorer under huven på sin nya suv. Utan dieselalternativ skulle bilen redan på förhand tappa mark gentemot konkurrenterna.