Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071009-audi-a7
071009-audi-a7
071009-audi-a7
071009-audi-a7

BILSPIONEN: Audi A7

Mercedes satte igång något stort när de kom med sin CLS. Bland många andra biltillverkare vill nu också Audi vara med i leken. Audi A7 blir deras bidrag till stora fyrdörrars sedaner med coupélinjer.

Fyrdörrars coupéer kan man även kalla dessa bilar, något av ett (felaktigt) modeord inom bilbranschen just nu. Volkswagen är mitt inne i en testperiod med sin Passat Coupé och nu är Audi på gång med sin variant som storleksmässigt placerar sig mellan A6 och A8. Den logiska modellbeteckningen blir därför A7. Bilen baseras på nästa generation A6 och kommer samtidigt att ärva många tekniska detaljer från nya A4/A5. Det ska ge en bil med mycket dynamik och körglädje. De gamla tunga understyrda Audi-bilarnas tid är förbi.

Bilen du ser på bilderna är en mula baserad på karossen från en A8 medan fronten är plockad från A6. Karossen är något modifierad, bland annat är bagageutrymmet nerkortat en del.

På Frankfurtsalongen 2009 visar Audi troligen upp sin färdiga A7 för första gången. För inte så länge sedan uttalade sig amerikanska Audi-chefen Johan de Nysschen och sa att bilen troligtvis dyker upp i bilhallarna till år 2012. Det lär dock bli tidigare, Passat Coupé sägs ju komma redan i slutet av 2008 samtidigt som flera andra konkurrenter kommer med liknande modeller inom de närmaste två till tre åren. Audi kan inte låta tåget sticka iväg utan att vara ombord.