Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Polisbilar skiljer sig från vanliga personbilar och behöver därför också testas i ett tidigt skede.Polisbilar skiljer sig från vanliga personbilar och behöver därför också testas i ett tidigt skede.Polisbilar skiljer sig från vanliga personbilar och behöver därför också testas i ett tidigt skede.
Polisbilar skiljer sig från vanliga personbilar och behöver därför också testas i ett tidigt skede. Foto: CarPix

BMW 3-serie facelift rullar som polisbil

Under maskeringen ännu en form av maskering. Senaste spionbilderna på ansiktslyfta BMW 3-serie Touring är nämligen en polisbil.

Efter nästan exakt tre år på vägarna är det hög tid för BMW 3-serie att uppdateras. Vi har sett den förut, då som sedan, och egentligen är det inte mycket nytt som avslöjas när vår spionfotograf nu har fångat den på bild igen. Det nyaste är egentligen att den maskerade bilen är något så ovanligt som en polisbil.

Att en testprototyp rullar som polisbil är egentligen inget konstigt, även om det är en udda syn. Tyska polisen är sedan många år tillbaka förtjust i BMW 3-serie Touring och kåren tänker uppenbarligen köra vidare med nuvarande generation (som heter G21 i kombiutförande). Tyska polisen vill sannolikt ha uppdaterade varianten av 3-serie så snart som möjligt, samtidigt som BMW vill att polisen ska få ta del av den fortare än kvickt, och därmed testas den som maskerad polisbil ute på vägarna innan bilen har presenterats. Polisbilar är som bekant justerade på en rad punkter, bland annat förstärkta för att klara tuffare tag och högre lastvikt, och dessa förändringar måste testas i tidigt skede.

Precis som tidigare kan vi inte se mycket nytt i bakändan av 3-serie. Eventuellt små justeringar av ljusbilden i bakljusen.Precis som tidigare kan vi inte se mycket nytt i bakändan av 3-serie. Eventuellt små justeringar av ljusbilden i bakljusen.Precis som tidigare kan vi inte se mycket nytt i bakändan av 3-serie. Eventuellt små justeringar av ljusbilden i bakljusen.
Precis som tidigare kan vi inte se mycket nytt i bakändan av 3-serie. Eventuellt små justeringar av ljusbilden i bakljusen. Foto: CarPix

Att en maskerad 3-serie rullar som polisbil kan också ses som ett tecken på att uppdaterade 3-serie är väldigt nära att presenteras offentligt. Någon gång i vår, sannolikt redan om några veckor.
Ett annat tecken på att 3-serie facelift troligtvis avtäcks inom kort är att BMW för några dagar sedan presenterade elbilen i3 eDrive35L för kinesiska marknaden. BMW i3 eDrive35L har inte med gamla i3 att göra utan är helt enkelt en eldriven 3-serie.

På den kinesiska, eldrivna 3-serien ser vi lite skillnader gentemot dagens 3-serie. Flera av dessa skillnader kommer vi med stor sannolikhet att få se på uppdaterade 3-serie.
Ett exempel är strålkastarnas inre delars utformning med bland annat nytt utseende på DRL-diodernas placering.