BMW 3-serie Gran Turismo
BMW 3-serie Gran Turismo Foto: CarPix

BMW 3-serie Gran Turismo turistar i Sverige

Även om BMW är tysta är det knappast en hemlighet att nya BMW 3-serie kommer i Gran Turismo-utförande, eller GT som man kort och gott kallar modellversionen. Här är de senaste bilderna när den tar sig an den svenska vintern.

Det var sommaren 2009 som BMW:s vd Norbert Reithofer bekräftade att en 3-serie GT, där bokstavskombinationen står för Gran Turismo, är under utveckling. Modellen, som blir något av en lillebror till inte alltför populära 5-serie GT, har det därefter snackats om titt som tätt, i synnerhet den senaste tiden.

 Så sent som förra månader yppade källor inom BMW att 3-serie GT ska lanseras om ungefär ett år, närmare bestämt i mars 2013.

Klicka på bilden för större version.

BMW 3-serie GT, internt benämnd F34, har en tydligt sluttande takprofil som får bilen att påminna om något coupéliknande, därav BMW:s biltypsbenämning ”Progressive Activity Coupé”. Den är alltså ett mellanting för den som varken vill ha sedan- eller kombiversionen samtidigt som den renodlade coupéversionen med två dörrar – kommande 4-serie Coupé – är utesluten. Om 3-serie GT kommer att bjuda på samma flärdfulla baksätesåkning som 5-serie GT återstår dock att se.

 Utseendemässigt kommer den att gå i stil med vanliga 3-serie. En unik illustration hur slutresultatet kan se ut ser du här intill.

 Under huven blir det i stort sett samma motoralternativ som i nya 3-serie Sedan, men troligtvis hänger inte de minsta bensin- och dieselmotorerna med. Toppversionen blir 335i GT.

 Förväntat världspremiär på bilsalongen i Paris i höst.