Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW 4-serie CabrioletBMW 4-serie CabrioletBMW 4-serie Cabriolet
BMW 4-serie Cabriolet Foto: CarPix

BMW 4-serie Cabriolet släpper ut bakvagnen på Nürburgring

Här har du en färsk spionfilm från Ringen där vi får se BMW 4-serie Cabriolet testas rätt friskt på den slingriga banan. Dessutom bonusbilder där du får se bilen med nedfällt tak och interiören.

I höstas kom F30, för bara några veckor sedan kom F31. Snart står F32 och F33 på tur. Vi pratar så klart om BMW 3-serie som alldeles strax ska bli coupé samt cabriolet och samtidigt passar på att introducera en ny siffra i BMW:s siffervärld, nämligen en fyra. Här är det sistnämnda, F33 eller 4-serie Cabriolet som vanligt folk kallar den, som vi fokuserar på i form av film från Nürburgring.

 Själva filmen avslöjar inte så mycket mer än att BMW är ute och hårdtestar just 4-serie Cabriolet inför en stundande världspremiär som lär äga rum på bilsalongen i Paris i höst. Vi bjuds – utöver tyskt fågelkvitter – på lite bakvagnssläpp vilket tyder på att bilen pressas ganska hårt och att det låter rätt bra från två piporna där bak.

 I bildgalleriet nedan får vi chans att se mellanklasscabrioleten med taket nedfällt. Där får vi också se instrumentbrädan, eller i alla fall delar av den och att den ser ut som i nya 3-serie, F30 och F31.

 Exakt vilka motoralternativ BMW väljer att erbjuda till cabrioletversionen kan vi inte med säkerhet säga men det är mest troligt att 28i-motorn med 245 hästkrafter och raka sexan 35i med 306 hästkrafter gör entré först, troligtvis i sällskap med 20d-dieseln med 184 hästkrafter. Snabbast blir M4 Cabriolet, men den får vi snällt vänta lite längre på.

https://youtu.be/V8IUh-Oy6bg?width=575&height=353