Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Carpix

BMW M3 CS siktad – även på insidan

Nya BMW M3 har inte presenterats ännu men redan nu har den ännu vassare versionen M3 CS siktats på tyska vägar.

Spionbilderna som vi redan sett på BMW M3 visar att den kommer att få BMW:s nya bävertandsgrill. Något som även sitter på helt nya 4-serie som visades upp för några dagar sedan. På dessa bilder har BMW sett till att kamouflera den bättre bakom finmaskigt nät men även på vassa M3 CS kommer den kritiserade grillen att sitta.

Foto: Carpix

Att detta är just CS-versionen av M3 avslöjas av några små detaljer som bagageluckan, läppen i nederkant av fronten, de större hjulen bak och guldfärgade bromsok.

Dessutom har vår bilspion lyckats ta bilder på interiören där det blir än mer tydligt att detta är CS-versionen. Skalstolarna i kolfiber är specifika för just CS. Utöver det så ser vi att bilen är utrustad med automatlåda, en åttaväxlad sådan med dubbelkoppling. BMW har tidigare sagt att M3 fortsatt kommer att erbjudas med manuell låda men om det gäller för M3 CS är oklart, då föregående CS-generation gick endast att få med automat.

PROVKÖRNING: BMW X3 M Competition

I vanliga M3 vet vi att det kommer att sitta samma motor som i X3 M och X4 M. En maskin som levererar 480 hästkrafter i standardutförande och 510 med Competition-paketet. Troligen kommer nya M3 CS att få en liknande effektökning som sin föregångare vilket betyder cirka 10 hästkrafter mer än Competition-versionen.

Foto: Carpix

Utöver detta kommer nya M3 CS liksom sin föregångare mest troligen även att utrustas med tak och motorhuv i kolfiber. Samt vässad adaptiv M-fjädring, styrning och och aktiv M-differentialbroms.

Nya M3 CS kommer att tillverkas i en begränsad upplaga, den förra tillverkades i 1 200 exemplar, och trolig lansering blir någon gång under 2021.