Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Carpix

BMW M3 och M4 visar tänderna

Prestandamodellerna M3 och M4 från Bayern fångade på bild med än mindre maskering än tidigare. Nu får du se mer av jättegrillarna, oavsett om du vill eller ej.

Att njurarna i fronten på BMW:s bilar växer har väl knappast undgått någon. Suvarna X5 och X7 har visat vägen och sedan hösten 2019 vet vi att även prestandamodellerna M3 och M4 kommer att gå samma öde till mötes. Dels genom spionbilder där "bävertandsgrillen" kan anas bakom skynken samt via Concept 4 som visades upp under Frankfurtsalongen. Det definitiva beviset kom när nya 4-serie täcktes av tidigare i somras – med jättegrill.

Foto: Carpix

Även om nya 3- och 4-serie, sedan och coupéversionen av BMW:s mellanklassare, ska skilja sig åt mer än tidigare så ser vi här på bilder som vår spionfotograf har tagit att kommande M3 och M4 båda får samma rejäla grill. Vad som händer med "vanliga" 3-serien framöver är oklart men designchefen Domagoj Dukec har antytt att även här är skillnader att vänta. Fronten kan komma att förbli olika på urmodellen och prestandaversionen av 3-serie.

Foto: Carpix

En nytagen fotoserie visar M3 när den kör omkring i trakterna runt Nürburgringbanan i Tyskland. På dessa kan vi studera detaljer men det är främst fram som mer avslöjas än via tidigare bilder. Mindre maskering gör att mer av tänderna exponeras. Vi ser även att stötfångaren och luftintagen fått mer produktionsfärdig form. Baktill är det mesta sig likt men det har tillkommit lite veck på stötfångaren även här.

Mer intressanta är de bilder vår fotograf har tagit söderöver i Europa. Där ses M3 och M4 köra sida vid sida, ett ypperligt tillfälle ges att jämföra de båda prestandaversionerna.

Nya M3 och M4 kommer att presenteras i september och vi kan vänta oss att de gnager sig in i saluhallarna under våren 2021.