Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

BMW M4 Coupé visar upp aggressivt yttre

En mystisk BMW M4 Coupé har dykt upp på andra sidan kameralinsen. Men frågan är vad det är för kärra. En ny prestandaversion av prestandabilen?

BMW M4 Coupé är vass med sina 431 hästkrafter. BMW M4 GTS är ännu vassare med sina 500 hästkrafter. På bilderna här ser vi en M4 GTS-liknande variant med detaljer som skvallrar om ännu vassare aerodynamik. Är det en prestandaversion av prestandaversionen av prestandabilen vi ser? Nej, vi tror inte det.

Sannolikt rör det sig om M4 GT4, det vill säga tävlingsversionen av M4 Coupé som inom en snar framtid ska göra upp på olika banor med exempelvis Porsche Cayman GT4 Clubsport. Det som fäller avgörandet för vår del är de aerodynamiska detaljerna. Stora vingen må vara lik GTS-vingen, men den lilla vingen på bakluckekanten, det grövre diffusorpaketet, de djupare sidotrösklarna och splittern i fronten med tillhörande vajrar/stag är något alldeles extra som vi inte tror BMW tänker sig på en gatbil. M4 GTS misstänker vi kvarstår som herre i näringskedjan (för gatbilar).

Nu är det bara en mula som vi ser på bilderna, därför ser vissa detaljer lite hafsiga ut. Till exempel saknas 4-serie LCI-nyheter som snart presenteras i form av ett ansiktslyft.