Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW M6 Gran Coupé
BMW M6 Gran Coupé
BMW M6 Gran Coupé
BMW M6 Gran Coupé Foto: CarPix

BMW M6 Gran Coupé fångad på bild!

Det är bara drygt två veckor sedan BMW presenterade nya M6 i coupé- och cabrioletutförande. Men redan nu kan vi avslöja att den vackra karossversion Gran Coupé också blir M6. Här har du bilder på kärran som får Mercedes CLS 63 AMG att darra.

Som slutkläm på artikeln om nya BMW M6 skrev vi ”BMW får gärna överraska oss med en M6 Gran Coupé” med tanke på att de endast presenterade modellen i coupé- och cabrioletutförande.

 BMW tog fasta på den där sista uppmaningen i vår artikel för nu överraskar de oss verkligen (egentligen inte, men ändå).

 Vår spionfotograf, som för övrigt vägrar att lämna sin snödriva utanför Arjeplog, fångade i går BMW M6 Gran Coupé när den for förbi på andra sidan hans långa objektiv.

 Att det är just en Gran Coupé i M-utförande ser vi först och främst på de fyra ändrören, men också i fronten då spoilern är betydligt större och styggare än på standardbilen. Även de numera typiska M-dubbelekerfälgarna avslöjar vad det handlar om.

 Maskinellt blir det antagligen samma som vi hittar i nya BMW M5 och M6, alltså en högvarvande V8-motor med dubbla turboaggregat. Maximalt levererar den 560 hästkrafter mellan 6000 och 7000 r/min samt 680 newtonmeter från 1500 r/min. Men via ryktesvägar har vi hört att just Gran Coupé-versionen kan komma att få 20 extra hästkrafter, i så fall 580 totalt. Tillsammans med den fina dubbelkopplingslådan skulle det kunna innebära att 0-100-sprinten avverkas snabbare än de båda M6-syskonen, det vill säga under 4,2 sekunder. Trots en extra dörr på vardera sida.

 Här finns en klar anledning för Audi S7 (eller en kommande RS7?) och Mercedes CLS 63 AMG att se upp.

 Precis som nya M6 Coupé lär M6 Gran Coupé förmodligen få det kolfiberförstärkta plasttaket som sänker både vikt och tyngdpunkt.

 6-serie Gran Coupé var förmodligen den bil som av er läsare fick mest superlativ i kommentarerna förra året och att den blir M-bil lär väl knappast göra er besvikna. Men vi kan tyvärr inte berätta när den presenteras i sin helhet. Kanske på Parissalongen i höst? Eventuellt tidigare.