Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080714-bmw-pas-mindre
080714-bmw-pas-mindre
080714-bmw-pas-mindre
080714-bmw-pas-mindre

BMW PAS blir mindre än väntat

I södra Frankrike har BMW den senaste tiden testat en stor skara bilar. Bland annat testas en prototyp av BMW:s kommande PAS, som inte kunde undkomma spionfotografernas objektiv. På de nya bilderna ser vi att PAS blir betydligt mindre än väntat.

Mercedes R-klass kan inte beskyllas för att ha blivit någon succé. Trots det har vi sedan ett bra tag tillbaka nåtts av uppgifter som tyder på att BMW är i full färd att ta fram en konkurrent till Mercedes sorgebarn. De senast inkomna spionbilderna visar dock att BMW har något annat i tankarna.

De nya bilderna är de första som visar en relativt omaskerad prototyp av PAS. För första gången kan vi se de övergripande karossformerna utan att störas av bylsiga plastsjok som förvillar ögat. Därmed går det nu att se att PAS blir en mindre bil än vad som tidigare trots. Prototypen liknar mer en halvkombi än en storlastare i klass med Mercedes R-klass. De mer personbilslika proportionerna på den senaste prototypen stämmer bättre överens med BMW:s kärnvärden än en stor MPV-liknande jättekombi. Mycket av formerna hämtas troligtvis från nya BMW X6. BMW PAS, som förmodligen (läs: förhoppningsvis) får ett annat tilltalsnamn, dyker upp i färdigt skick mot slutet av nästa år.

Läs mer

Provkörningar